Οκτωβρίου 06, 2012

Μου αρέσει το ξημέρωμα... Θυμίζει πάντα κάτι καινούριο... Την ώρα που ο ήλιος αρχίζει σιγά-σιγά να λέει την πρώτη καλημέρα και να ζεστάνει και το σώμα σου,(που από την αϋπνία  κρυώνει) αλλά και την ψυχή σου( το ξενύχτη συνοδεύεται συνήθως από αλκοόλ και το αλκοόλ συνοδεύεται από " ψευδαισθήσεις" ). Μερικές φορές με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου αρχίζεις και βλέπεις καθαρότερα τα γεγονότα και τα συναισθήματα σου, άλλες πάλι τα βλέπεις είτε μικρότερα, είτε μεγαλύτερα  Φυσικά δεν νομίζω ότι ο ήλιος ή το ξημέρωμα είναι ικανά να στο κάνουν αυτό, νομίζω ότι είναι καθαρά απόκτημα όσων θες να δεχτείς, να αλλάξεις ή όσων είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις.
Μερικές φορές άλλωστε ο άνθρωπος μπερδεύεται. Έχουμε όλοι μας τόσο πολύ την ανάγκη της επιβεβαίωσης και του  ξημερώματος αυτού, να είναι δικό μας. Να ξημερώνει μόνο για μας, να είμαστε το σημαντικότερο κομμάτι της ημέρας μας. Αυτό είναι δύσκολο, σε μια εποχή που οι αξίες έχουν χαθεί, (γραφική πρόταση, μα τόσο αληθινή) , που συγκεκριμένα η προσωπική αξία μετριέται σε δύναμη, εργατοώρες, κάρτες ανεργίας και υπακοής. Ετσι ασπαζόμαστε ότι πιο εύκολα μπορεί να μας χαριστεί. Φόβος...? Ίσως .. ίσως όμως να είναι και απλά μια βαθύτερη ανάγκη να ξεχωρίσουμε για να συνεχίσουμε.
Επί του πρακτέου, μπορούμε να κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο που έχει τόση μεγάλη ανάγκη να ξεχωρίσει που είναι ακόμα και ικανός, το χέρι που του δίνεις να τον τραβήξεις να το χρησιμοποιήσει για να σε ρίξει? Φαίνεται άκομψο, δέν θα πώ κακό, δεν το κάνει απο κακία, άλλα αυτό έμαθε, να αξίζει μόνο αν είσαι χειρότερος. Εκεί λοιπόν δεν κατηγορείς, εκεί συνεχίζεις με δύναμη να δίνεις το χέρι σου, να του δείχνεις ότι πιστεύεις σε αυτόν και ότι μπορείς να δεχτείς την μείωση, γιατί εσύ ξέρεις πως η ανατολή είναι δική σου και δεν έχεις παρά να το δείξεις και σε αυτόν, μόνο γιαυτό, δεν είσαι καλύτερος  απλά "βλέπεις" καλύτερα  Κάποιοι θα λάβουν το μήνυμα και θα συνεχίσουν καθαρότεροι. Κάποιοι δεν θα καταλάβουν τίποτα ποτέ, θα τριγυρνάει παριστάνοντας τους σπουδαίους, αναμοχλεύοντας γεγονότα του παρελθόντος και θα φεροφωνούν τα γύρω συμπεράσματα κάποιον άλλων. Στην τελική οφείλεις να βρεις έναν τρόπο να το κάνεις, για την δική σου ψυχή.
Εγώ φίλοι μου, αυτό που κάνω είναι να φωτογραφίζω για σας την ανατολή, ελπίζω να καταλάβετε και να την δείτε...
Καλό και όμορφο Σαββάτο!!!!!!!!


και ένα τραγουδάκι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου