Μαΐου 08, 2013

γυρνώντας πίσω...

   Γυρίζοντας στην Αθήνα από της διακοπές του Πάσχα, πέρασα απο τους 22 βαθμούς Κελσίου στους 14 και από την ξαστεριά σε απίστευτη καταιγίδα για να καταλήξω σε έναν ήρεμο καιρό εδώ πίσω στην πόλη. Επίσης εκεί στις διακοπές μου, πέρασα από ένα σωρό συναισθήματα.. 
    Περίεργο, φέτος αυτές οι γιορτές είχαν την σημασία τους. Ήταν ένα πραγματικό πέρασμα. Τι συμβαίνει άραγε όταν γυρνάς πίσω?
    Λένε στον έρωτα και στις τελειωμένες σχέσεις δεν πρέπει να γυρνάς πίσω, "αν σπάσει το γυαλί δεν ξανά κολλάει " . Ίσως έχουν δίκαιο.. όμως γνωρίζω περιπτώσεις που ήταν καλύτερα όταν ξαναγύρισαν και περιπτώσεις που παρόλο που πήγαν παρακάτω δεν ξέχασαν ποτέ. Και πόσο απόλυτο και λάθος είναι αυτό το " δεν ξανά κολλάει". Αν θερμάνεις σε υψηλή θερμοκρασία το γυαλί, λιώνει και μπορείς να του δώσεις ότι σχήμα θες, ακόμα και τις αρχικής, άρα το γυαλί ξανά κολλάει με φωτιά...
  ¨Οταν γυρνάς στην γενέτηρά  τι γίνεται τότε? Αν το θές, ίσως όλα να είναι καλά.. ίσως να μήν ενοχλεί  αν το κάνεις αναγκαστικά πονάει περισσότερο, όμως και στις δύο περιπτώσεις, γυρίζεις πίσω εκεί οπού ξεκίνησες, έκανες έναν κύκλο και ποιο το νόημα, γιατί να μάθεις ότι έμαθες αφού πήγες εκεί οπου ξεκίνησες  και που έχεισ να κοιτάς και να πας τώρα? Ακούω απο μικρή οτι τα πράγματα κάνουν κύκλο, όμως δεν είμαι σίγουρη αν το πιστεύω... Ναι συμφωνώ πως γυρίζει ο τρόχος, με τον δικό του τρόπο ίσως όμως... Περιμένεις πώς και πώς ανταπόκριση απο κάποιον και όταν δεν την θές πια έρχεται μόνη της με μια άλλη μορφή πλέον, ίσως καλύτερη  ίσως χειρότερη... Δεν βρίσκεις δουλειά ή σου πάνε κάπως στραβά όλα και όταν ηρεμείς και το παίρνεις απόφαση, ξάφνου όλα γίνονται σαν αστραπή και έχεις τόσες επιλογές που δεν ξέρεις ποια να διαλέξεις.
   Από την άλλη βέβαια μερικές φορές πρέπει να γυρίσεις πίσω, να κάνεις μερικά βήματα όπισθεν, να σταματήσεις και να κοιτάξεις ξανά τον δρόμο για να μπορέσεις να πάς μπροστά με νέα ώθηση πιο σίγουρος, εδώ το γυρνώντας πίσω είναι καλό, θετικό και ίσως ελπιδοφόρο. 
   Κάλα όλα αυτά, όμως το θέμα δεν είναι το μέλλον, ούτε μπορούμε να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος και στο παρόν, στο τώρα που έχει σημασία το "γυρνώντας πίσω " φαντάζει λάθος, ακούγεται διακοπή μιας διαδρομής ή αλλαγή μιας διαδρομής. Μπερδεμένο το ξέρω, αλλά ακόμα δεν ξέρω την έκβαση τον πραγμάτων και απλά ελπίζω στα πισώ γυρίσματα.... και ο νοών νοήμον  (χαχαχαχαχα).....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου